Sayfalar

20 Şubat 2007 Salı

LIMA

Yine epey ara vermisim yazmaya , zamanin nasil gectigini anlamadim bile,kusura bakmayin . Iquitos pek keyifli bir yerdi . Ama sivrisineklerle oyle bir samimi oldum ki sormayin . Amazon turu yapmak icin de en ideal yer burasi . En populer aktiviteler piranha avciligi , maymun gordum turu , timsah ve anakonda ciftlikleri ve en hosu da bence kelebek ciftligi . Hepsini yaptim sanmayin , burada tembelligim tuttu yine .
Cuma gunu ucaga atlayip Lima'ya geldim . Iquitos dunyada karayolu baglantisi olmayan en buyuk sehir . Ya 4-5 gun daha nehir yolculugu yapip, oyle otobuse binmek ya da ucmak gerekiyordu . Ben artik yeter deyip , uctum . Zaten hemen hemen ayni paraya geliyor .
Lima bu sefer gozume daha bir hos gozuktu . Bugun besinci gunum ama bu gece hareket etmeye karar verdim.Kuzeye , Trujillo'ya gidiyorum . Etrafinda bir suru cok onemli arkeolojik kalinti ve 14 km ilerisinde de dunyanin en unlu dalga sorfu plajlarindan biri var . Hani belkim sorf de yaparim ama asil amac plaj . Artik gercekten biraz tatile ihtiyacim var .
Simdi gunun en eglenceli aktivitesine katilmam gerek , yavru kedi Pat oynamak icin beni bekliyor..
Sevgiler

2 yorum:

Aras Ortaç dedi ki...

'Piranha Avcılığı' ???? Ablacığım , bu Güney Amerika insanları cidden 'kopmuşlar' gibi geldi bana ...

Oralarda varmı bilmiyorum ama , köpek balıkları varsa eğer sörf yapma , yaparsan bile buraya yazma ... Ben stres oluyorum burada :D

Unknown dedi ki...

"Cennet Baska Yerde,"Teke Senligi","Kent ve Kopekler" romanlarinin yazari Mario Vargas Llosa'nin sevimli ulkesi Peru'ya kucak dolusu sevgiler!