Sayfalar

9 Aralık 2006 Cumartesi

TUPIZA'DAN UYUNI'YE

Dun butun gunu Tupiza'da gecirmek cok iyi geldi . Hollandali bir arkadasimin da dogumgunuydu , iki kiz kendimizi simartmaya karar verdik . Burada ne yapilir? Havuz tabii ki . Yani aslinda tabii ki demek sacma , ben bile bulunca sasirdim . Ama isin dogrusu neredeyse 3000 metre yukseklikte pek guzel yaniliyormus . Sonucta tembel ve cok hos bir gundu.
Ama buraya iki gece yeter dedim sonunda . Zaten Lizan at turuna gitmek istiyordu , bense Kapadokya'da o kadar denememe ragmen at ustunde yokus inmeyi asla beceremedim . Bir de Uyuni heyecani var , gideyim artik dedim .
Bu sefer otobus yerine ciple gitmeye karar verdim , arada tam 3 saat oynuyor . Cipler kocaman guzel seyler ama arka koltuga 4 kisi binince , acaba dogru mu yaptim diye dusunmeye basladim . Kocaman ben ve kocaman -kucuk-sirt cantam sigmaya calisirken epey zorlandik . Yola cikar cikmaz neden ciplerle seyahat ettikleri anlasiliyor cunku yol yok . Olan da tam dag yolu , bizim off-roadcilar bayilirdi . Yukseldikce yukseliyor , yolun epey bir kismi 5000 metrenin uzerinde gidiyor . Heryer kaktus . Uzunu , kisasi , beyaz ciceklisi , kirmizi ciceklisi , cucesi , yerde suruneni , ne ararsan var . Ama isin dogrusu buralarda dusmek istemem . Zaten ziplamaktan en hassas yerlerim ciddi hasar gormus...
Bir koyde cip degistirip , yola devam ettik . Bu sefer daha kalabaligiz . 12 yetiskin ve yedi cocuk . Nasil sigdiniz diye sormayin , hicbir fikrim yok . Ama cok tatli insanlardi , gelene kadar muhabbet ettik .
Yaklasik 6 saatlik cip yolculugu sonunda tozdan ve her tarafimi bir yerlere vurmaktan ne hale geldigimi tahmin bile edemezsiniz . Ve gunun surprizi : Uyuni'de sular kesik . Islak mendiller devreye girdi ama yarin su gelecekmis , sabaha kadar banyonun onunde nobet tutabilirim.
Sonunda halkla tam olarak butunlestim . Yol samimiyetinin yaninda bir de buraya gelene kadar tek yabanci gormedim . Ya bu yolu yapmanin daha iyi bir yolu var , ya da goze alan bir akilli benim . Ama sadece manzara icin bile deger.Pisman degilim , yine yaparim .
Yarin sabah 3 gunluk klasik tuz golu turu icin yola cikiyorum ve oradan direkt olarak Sili'ye geciyorum .
Simdii.....Cok aciktim , yemege kaciyorum .
Opucukler

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Sevgili Arzu;
Seni keyifle takibe devam ediyoruz.Bir ricam var.Sanırım bunu pek çok kişi de merak ediyordur.Biliyorsun G.Amerika, bir süredir, ABD'nin arka bahçesi olmaktan çıktı.Bu kervana en son Ekvator katıldı. Geçeceğin Şili'den, bu yeni olguya ilişkin gözlemlerini almak isterim.Zira, bizim bulunduğumuz coğrafyada daha çok, malum kökten dinci bir eğilim hakim.Teşekkürler!