Sayfalar

2 Şubat 2007 Cuma

YINE MANAUS

Burada gunler guzel geciyor . Hava cok sicak , 36 derece . Ama ayni memleketteki yaz havasi , o yuzden beni fazla rahatsiz etmiyor . Dun baktim , Istanbul 5 dereceymis . Offf....Kolay gelsin . Ama ben de sonunda da olsa ucundan kisi yakalayacagim . Yine de bana fazla ozenmeyin , burada yagmur mevsimi oldugu icin durup dururken basinizdan asagi bir kova su bosalabiliyor .
Bugun yine sokaklarda gezinme gunumdu . Boylesi cok eglenceli . Arada bir de Amazon muzesine gittim . Cok ufak bir muze , giris ucretsiz . Ama son derece iyi duzenlenmis ve bazi cok ilginc parcalar var . Bazilari Anadolu Medeniyetleri muzesine konsa , aradaki farki anlamazsiniz . Tam erken neolitik cag ornekleri . Ama sakin bana tarih sormayin , cunku parcalarin hicbirinin uzerinde tarih yoktu . Gorevliye sordum ama ya portekizcem yetmedi ya da adamcagiz bilmiyor . Hani bilse en azindan neolitik kelimesini yakalardi bence.
4 saat araliksiz gezindikten sonra otele gittigimde cok hos bir surprizle karsilastim . Oda arkadasim burada dis doktoruna gidecegi icin epey kalacak . O yuzden ufak bir DVD player almis . ( Evet , cok luksuz bu ara . Odaya kisi basi 5.5 dolar oduyoruz ama klimamiz ve televizyonumuz var - hicbir kanali cekmeyen . Ama var )Ogleden sonrayi film seyrederek gecirmek cok keyifli geldi . Zaten disari ciksak yapacak birsey yok....
Bugun Tabatinga'ya bilet isini hallettik . Internette , rehber kitaplarda bir suru uyari var , mutlaka limandan alin diye . Haklilar , bir suru turist dolandirilmis buralarda . Yine de daha ucuz gitmenin yolu oldugunu biliyordum da nasil yaparim onu cozememistim . Ama burada Eco Discovery turun sahibi-ayni zamanda internet cafenin- Andre ile cok iyi dost olduk . Gunlerdir Brezilya ve Turkiye turizmini kurtariyoruz . Asil bilet fiyati 270 reais , yani 125 dolar kadar . Ama bana daha ucuz bir suru oneri geldi . Cunku asil fiyata acenta komisyonlari , liman vergisi , vs.. ekleniyor . En sonunda bugun Andre ile konustum . Aslinda o buyuk patron , boyle ufak islerle ilgilenmiyor ama elemanlardan birine kontrol etmesini soyledi . Fiyat 230 reais olarak geldi . Ama Andre sagolsun cocuga benden komisyon kesmemesini soyledi , 200 oldu . Ustelik bunu benim anlamadigimi sanarak yapti , cok hosuma gitti . Sorun zaten acenta payini odememek degil , herkes para kazanmali . Ama benim butcemle bu ilac gibi geldi . Ustune ustluk tam VIP muamelesi goruyorum . Yarin sabah bir araba beni limana goturecek , tekneyi gormem icin . Cumartesi sabahi birigelip hamagimi alacak , benim yarin gosterecegim yere asacak . Aksamustu de yine beni otelden alip limana goturecekler . Servise bak . Ben surunmeye alismisim , adamlar bana kralice muamelesi yapiyor . Olsun o kadar . Nasil olsa teknede daha cooook surunecegim . Tabatinga'ya 6 gun , oradan Iquitos bir 3-4 gun daha . Oradan sonrasini bilemiyorum . Hani oradan Ekvator'a gecmek istiyorum ama bir rivayete gore Iquitos-Coca arasi tam iki haftaymis . Nehirden baska yol yok ve hani Iquitos'a vardigimda ne halde olacagimi bilemiyorum . Bu kadar nehir yolculugundan sonra iki hafta daha....Bilemiyorum . Belki de bikmak yerine burada kalip bir nehir teknesinde kaptan olmaya karar veririm . Hic belli olmaz . (Saka degil...)
Bilgisayar cildirmaya basladi nedense . Herhalde bu zavalli makine bile benim planlarima dayanamiyor . Simdilik kaciyorum , yola cikmadan once mutlaka tekrar haberlerimi duyarsiniz . Cok cok opuyorum.........

2 yorum:

OzlemPansiyon dedi ki...

nehir kaptani mi? arzu'cum, ben sana ne diyeyim simdi:)

galiba eco discovery'nin sahibi oldugunu soyleyen bi amca ile ben de tanismistim.

hostel backpacker miydi neydi kaldigim yerin adi. super tuhaf insanlarla tanismak ve biraz belaya bulasmak istiyorsan oradan daha iyi yer yok. bir gece kal, sonra ardina bile bakmadan hemen kac!:)

kendine cok iyi bak. heyecanla takipteyiz. teknelerden yazamadigin icin uzun yolculuklari hic tasvip etmiyorum ama, bilesin.

bu arada cuneyt de guney amerika'ya ulasti. sili-arjantin gezinmekte. bir yerlerde bulussaniz ne guzel olur.

Adsız dedi ki...

Kaptan oralarda keyfin yerinde galiba. Biraz da ülkene dönmekten bahsetsen ... ama nerdeeee!!!
Ben de bekliyorum ki bizim kız belki sıkılır da döner. Hah; daha çook beklerim gibi geliyor. Baksana benimki iki nehir gördü, kaptan oldu.
Arzucum sen Türkiye'ye dön, ben sana meriçte, tunca da gezmen için şişme bot alıcam tamam mı?

Feride, Nisa ve ben öpüyoruz.
Arda