Sayfalar

19 Temmuz 2007 Perşembe

BANDIRMA

Bu aralar pek sık düştü yolum Bandırma'ya . Bu sene daha önce iki kere Erdek yolu üstünde geçmiştim , bu sefer de yine turla birlikteyim . Saat sabahın altısı , daha deparıma iki saat var ama ben beş gibi dikildim ayağa . Ne işim varsa artık , bir türlü uyku tutmadı . Öyle olunca bari oturup uzun zamandır ihmal ettiğim şu bloğuma birşeyler yazayım dedim .
En son yazımdan beri çok yoğundum . Bir taraftan tura çıkarken bir yandan da ev taşımak çok zor işmiş . Tamam , temmuz başında eski evi bıraktım ama yerleşmek anlaşılan taşınmaktan daha zormuş . Daha bu hafta oturup filmleri ayıkladım bir akşam . en az 50-60 VCD çöpe gitti . Bizim çöp karıştırıcılar yaşadı anlayacağınız , epey bir oyalar filmler onları .
Bu günlerde en büyük dertlerimden biri de seçimler . Turda olacağım içini ne yazık ki oy kullanamayacağım , oysa ki yaşım tuttuğu günden beri oy kullanmaya çok dikkat ederim . Ama elimden gelen birşey yok . İşler yoğun , çalışmak lazım .
İş olması güzel ama ben sevgilimi çok özledim valla . 2,5 haftadır falan sadece bir kez görebildik birbirimizi . O da turlarımız denk geldi de bir gece aynı oteldeydik . Artık sezon bitince gorusuruz diye dalga geçiyoruz ama bu durum benim fena halde canımı sıktı . Zaten şu son birkaç gündür üstümde fırtına bulutları dolanıyor sanki . Evelki gece acıktım , evde de bulamadım birşey , dışarda yiyeyim dedim . Tam oturdum siparişimi verdim , telefon geldi . Müdürümüz arıyor . Arzu , ........rahatsız , yarınki uzun tura sen çık diye . Yemek falan hikaye oldu tabii . Akşam saat 10'a geliyor , daha bavul hazırla , evi toparla , bir sürü iş...Üstelik en erken perşembe çıkacağımı sandığım için , makine dolsun diye çarşambaya bırakmışım çamaşır yıkamayı , giyecek temiz giysi yok . Koşar adım eve döndüm , dönerken de ..........'a uğrayıp tur dosyasını aldım . Şimdiii , arkadaşın adını özellikle vermiyorum , kendisine pek kızgınım çünkü . Sorun alelacele tura çıkmak falan değil , bizim işte heran birşey çıkabilir . Ama bir turu alıp , beğenmeyip , gecenin o saatinde çıkmam diyen zihniyeti de protesto ediyorum . Profesyonel etiğe tamamen aykırı . İstemiyorsan çalışma , ya da başta alıp sonra yapmam deme. Bu kadar insanı zor duruma sokmaya ne hakkı var ? Sezon kötü gitse de az çok herkes çalışıyor , ispanyolca rehber bulmak o kadar kolay değil .
Neyse , herşey tamam , evden çıkmadan balkon kapısını kilitleyeyim derken şanssızlığım tuttu yine , kilitlerken balkonun asma kilidini kırdım . Kocaman kilit , nasıl becerdim , ben de anlamadım ama oldu işte . Artık açılamayan bir balkon kapımız var . Tek sorun çamaşır makinesinin balkonda olması . Ben turdayken sevgilim halledecek de , koca kilidi kesmek lazım şimdi . Offff.......
Bitti mi ? Yoooo........Olur mu hiç ? Hani birşey olunca üçlermiş ya , bu sefer de banyonun ışığını açayım dedim . Pat! Ampul bozuldu . Yok yok , ben en iyisi eve daha fazla zarar vermeden çıkayım deyip fırladım . Allah korusun , az daha kalsam ev falan kalmayacak ortada .
Aksilikler biter mi daha ? Yolcuları iki otelden alacağım , ilk otele gittim , ortada yoklar . Odayı aradım , hala uyuyorlar . Meğerse depar saati verilmemiş . Hadi siz uyanın deyip , öbür otele gittim . Bakalım bu sefer ne olacak derken , herşey tersine döndü . Karşımda sabahın köründe ışıl ışıl gülümseyen kocaman 8 kişilik bir aile . Dönüp diğer çifti de aldık , genç , hoş insanlar..
İşte o anda bütün kara bulutların başımdan gittiğini hissettim .
Sonuçta başı benim için biraz zor oldu ama güzel güzel tur devam ediyor işte..
Depara 20 dakikam kaldı , ben kaçtım.
Sevgiler

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Gittiğimiz turlarda rehberlere bir özenirim ki sormayın, ohh ne güzel ömür boyu gezmek, hem de bilerek gezmek çok keyiflidir diye düşünürüm, ama arka planda işin o kadar da sıkıntısız, güler yüzlü olmadığı ortada..
İşinizi severek yaptığınız belli, bakışaçısıyla ilgili bir olay tabii biraz..
Bol keyifli gezmeler..

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Aa, bugünlerde yay burçlarının anahtar-kilit problemi var galiba!
Bir kez apartman kapısında açamayan bir anahtarla kaldım, bir kez de evimin kapısında kapanmayan bir kiltle boğuştum. İkisi de aynı hafta içinde oldu. Sizinkini de okuyunca, tuhaf valla!
=))