Sayfalar

16 Aralık 2006 Cumartesi

GERCEKTEN COL

Uyuni'den tuz colune ve oradan da Sili'ye kadar tur yapan bir suru acenta var ama hepsi hemen hemen ayni . Fiyatlar da fazla farketmiyor . Ilk gun tuz colu ve tuzlalar yapilip tuz otelde kaliniyor , ertesi gun ise krater golleri , flamingolar ve dumani ustunde yansrdag gorulup bir refugio'da kaliniyor . Tuz oteller tuz bloklarindan yapilmis binalar , eskiden tam colun gobegindeyken, col koruma altina alininca disina tasinmis . Refugio ise siginak anlaminda ve gercekten oyle . Ikisinde de gece sadece bir saat elektrik var , sonra mumlar . Ama zaten ucuncu gun sabah geyzerler icin saat sabah dortbucukta cikildigi icin herkes erkenden yatiyor . Tabii bir de isitma olmamasi ve besbin metrede gece isinin sifirin bayagi altina dusmesi de herkesi battaniyelerin altina gonderiyor . Yemekler? Soforler yapiyor , corbalar iyi ama soguk spagettiye talim ettigimiz de oldu . Tur son olarak Bolivya-Sili sinirinda bitiyor .
Bunu yapmak isteyen oturup birkac kere dusunmeli . 3 gun jip ustunde geciyor , sallantidan ve tozdan bahsetmeye gerek bile yok cunku col dedigim gercek , yol falan yok . Bazi yerlerde benim bile gecemeyecegimize inandigim yerler oldu . Ama soforler her ne kadar arada uyuya kalsalarda , islerini biliyorlar.
Turdan sonra ben de Sili'ye gectim , San Pedro de Atacama..Hani su unlu col var ya , o iste . Burada iki katli iki ya da uc bina var , hepsi tek katli , kerpicten col evleri . Cok sirin bir yer ama ayni zamanda en pahali yerlerden biri . Dusunun , sampuanim bitti , onun icin bile Arjantin'i bekliyorum . Yarin sabah otobusle Salta'ya gececegim . Aslinda Sili'de de gormek istedigim cok yer var ama param hayatta yetmez , guneye Arjantin'den inmek daha ucuza gelecek .
Bu arada Pinochet oldu , buralarda neler oldu? Ortalik karmakarisik . Sagcilar agliyor , solcular keske olmeseydi de aci cekseydi diyor . Ama herkes o devrin tamamen bittigi konusunda hemfikir .
Daha yazacak cok sey var ama bugun dogumgunum ve kendime cok iyi davranmak niyetindeyim.Hani gercek bir yemek yemek gibi . Aksam da kizlarla cikacagiz.Yani bu sefer benim dogumgunum kutlu olsun.
Sevgiler

2 yorum:

Adsız dedi ki...

mutlu yaslar!
ozlem

New York Muhtari dedi ki...

Harikasin Arzu. Ne heycanli bir yolculuk bu.

Nice senelere, umarim keyifli gecer yemeginiz.