Sayfalar

19 Aralık 2006 Salı

SALTA

Yola basladigimdan beri ilk defa rahat bir bilgisayar basindayim , bastan uyarayim , aslinda konusmayi sevdigim kadar yazmayi da seviyorum ama bir kahvemle sigarami icemedigim , istedigim saatte kullanamadigim , cevremde bir suru insanin oldugu internet kafelerden yazmak cok zor . Hani anneannemin benim icin hep soyledigi bir laf vardi : Keyif p....Tamam, o da dogru ama ister inanin ister inanmayin herkesi ozledim . Sadece bir ay oldu ama uzak olmaktan cok uzak hissetmek agir geldi galiba . Off , nasil da duygusal oldum ama. .
Simdi tekrar yolculuk anilari ... Kimse beni rahatsiz etmezse bu gece bir link daha ekleyecegim , ilgilenenler okusun . Neler oluyor buralarda diye . Gezginler de meraklanmasin , herseyin notunu en ince detaya kadar tutuyorum , onlar da daha rahat bir zamanda eklenecek . Kimseninn benim kadar arastirip sonra cogunun yanlis oldugunu gormesini istemem . Rahat olun gezenler , Guney Amerika'nin cogu benden geliyor.
Biliyorum , Sili yerine Arjantin'den guneye iniyorum diye sasiranlar , hatta kizanlar var . Ama maddi durumlar elvermiyor . Kusura bakmasinlar , Sili'nin kalani bir sonraki seneye kaldi . Hem bu biraz gonul meselesi . Amazonlari rahat rahat tekneyle gecip , piranhalarla ve sivrisineklerle eglenmeyi Santiago ve plajlari gormeye tercih ediyorum , o kadar .
Son olarak dun aksam Arjantin , Salta'ya geldim . Arkadaslarin anlattigi kadar varmis , ilk defa gercek bir sehir gordum-tabii bizim standartlarimizda.Cok eglenceli , bana Akdeniz kiyilarini hatirlatti . Yesil , nemli , sicak , aksam saat 7'ye kadar kimse cikmiyor , sonra ise herkes sokaklarda . Gece yarisinda sonra bile parklar insanla dolu . Yemekler harika , en sonunda rahat rahat ucuz et yiyebiliyorum . Bu arada meraklisina , bir gram bile almadim hatta verdim ama San Pedro'da doktora gitmek zorunda kaldim . Hersey normalmis ama daha fazla yemem gerekiyormus . Arjantin'de yememek mumkun degil zaten .Fiyatlar Sili'nin yarisindan az ,yemekler iyi. Daha ne isterim? Bir de gunes yaniklarim olmasa cok daha iyi olacagi ama . Gelenlere tavsiye , tuz colunun gunesine 45 faktor bile yetmedi , omuzlarim hala kirmizinin onbes tonunda . Kendi omuzlarim olmasa , sevecegim bile renkleri.
Bugunu sehri dolasmakla gecirdim , herzamanki gibi . Sabah kalkip kahve ,sigara ve gazete keyfimden sonra siesta saatine kadar gezdim . Aksamustu ise teleferikle daga cikip manzaranin ve daglarin keyfini cikardim . Yani teleferiklerden korktugumu hesaba katmazsak . Ama yine de gittim , Salta 1.200.000 nufuslu demislerdi , on gordum.
Bir de bu arada camasir yikadim , gercekten yaptim ,. Ben bile bir insanin giysilerinin bu kadar kirlenebilecegine inanmazdim . Elbette bir kisim hosteldeki yikamaya gitti ama bazi seylere kiyamadim , sevgili gore-tex ceketimi ellerimle yikadim . Bunu epeydir yapmamistim ama becerdim , koca bir ceketi yikamak degil ama durlamak zormus anlasilan.
Yarin yine yol zamani . Kendime bir soz verdim , 1 Subat'ta Manaus'ta olacagim diye . Hizli olmak lazim , Amazon gezimi yapmadan bir yere gitmeye niyetim yok cunku . Kalanlar?...Seneye artik . Bu kesinlikle son degil .
Teyzem ,sakin endiselenme ,ben buralar icin o kadar kocaman ve o kadar rehberlikten tecrubeliyim ki , yanima bile yaklasamiyorlar . Hani derler ya, onlar benden korksun !
Annem ve babam . Hicbirsey demiyorum.
Opuyorum

3 yorum:

Mine dedi ki...

Arzu harikasın...Bir çok insanın rüyasını yaşıyorsun. Umarım sonuna kadar herşey mükemmel geçer, takipteyim ;)

Sevgiler,

Mine.-

Adsız dedi ki...

umarım dogum gunun ıyı gecmıstır
erol savda

Erol dedi ki...

Arzu' cugum super gidiyorsun, zayiflamanda iyi olmus bence....

Birazda gec olsa mutlu yillar.
Cok opuyorum
Erol B