Sayfalar

30 Ocak 2007 Salı

AMAZON

OTELIMIZ , SAHIBI COK TATLI VE DELI BIR TEYZE

PAZAR YERI


VALLA ISIMLERINI BIR TURLU HATIRLAYAMIYORUM AMA UZUN ZAMAN PISIRILMEZSE ZEHIRLIYMIS


ANLAYIN ARTIK NASIL BIR VIP SALONU


BOYLE SATICILAR NEHIR BOYUNCA VAR , HINDISTANCEVIZI ALMAK ICIN MUKEMMEL


HER ZAMAN GERIDE BIRAKTIGIM AYAKKABILARIMIN RESMINI CEKERIM , KONU AMAZON OLUNCA TERLIK OLDU ARTIK






IKINCI TEKNEMIZ

UST KAT , CILDIRTAN MUZIK MEKANI


SARDALYALAR


BIZIM ISPANYOLLAR EN IYISINI YAPTI

IKI NEHRIN KARISMADIGI NOKTA BU ISTE












BU COK HOS , AYNI CINSIYETTEN IKI KISININ AYNI HAMAKTA OLMASI YASAKTIR DIYOR!









En sonunda rahat rahat yazabilecegim bir mekana ulasmayi basardim . Rio'dan Belem'e biletim cumartesi gununeydi ama hava ilk defa o kadar guzeldi ki bir gun sonraya alip butun gunu plajda yatip "Denizi seviyorum" diyerek gecirdim .
Rio inanilmazdi . Ilk defa orada Brezilyalilarin cilgin oldugunu dusunmeye basladim . Bir de karnaval yaklastikca herkes havaya girmeye baslamis . Ana caddelerde bile ekipler prova yapiyor , arkalarinda da izleyicileri dansederek gidiyor . O kadar egleniyorlar ki trafik tikanmis , kimsenin umurunda degil . Her yastan insan sarki soyleyip , dans ediyor . Hatta gordugum teyzelerden birinin en az 80 yasinda olduguna bahse bile girerim . Sokak partileri de son hiz devam . Herkesin ustunde olabildigince minnacik bir parca giysi , ellerinde ickileri , sabaha kadar dans . Bu adamlar gercekten ahlaksiz...Bayildim.
Tabii zaman devamli eglenerek gecmiyor . Rio cidden tehlikeli , ben de sonunda nasibimi aldim ve de hostelde soyuldum . Nasil becerdiler bilemiyorum , o kadar dikkat ederken...Epey bir para gitti , daha dogrusu o an icin ustumde olan naktin cogu . Cogu diyorum , herhalde acimis bana ki 30 reais yani 13 dolar kadar birakmis . Yine de benim durumum iyi , karta dokunmamis . Ama Silili kizlardan biri bir odeme icin para tasiyormus , zavallimin 1200 dolari gitti . Ona da 100 dolar birakmis . Soyulan birkac kisi daha var , ayni gun icinde . Anlasilan bizim sirt cantalilardan birinin ya parasi bitti , ya da tatili uzatmaya karar verdi .
Rio-Belem yolculugu tam 52,5 saat surdu . Nasil dayandigimi hic sormayin . Hani oturup etrafi seyredip , yapacak birsey yok mantigiyla bitirdim .
Daha sonra devam edecegim , su an Manaus'tayim ve gayet iyiyim . Simdi arkadaslarla kesfe cikma zamani...
Opuldunuz

3 yorum:

Timur dedi ki...

Blogundan çok keyif aldım .
Sağolasın !
Yalnız eksik bişeyler var sanki :)
Fotolar ...

Arda dedi ki...

E nihayet bi haber geldi. Çatladım yani. Kız Amazonlara falan karışmayasın oralarda.
Hepimiz seni çok öpüyoruz ve çok özledik.

Adsız dedi ki...

merhaba çok güzel hazırlamışsın.Ben de geçen ay Brezilyadaydım. sao paulo, salvador,rio,porto alegreyi gezdim. iki ay sonra tekrar brezilya,bolivya,ekvador,kolombiya ve meksika yapacağım bana daha ne tavsiyeler verebilirsin. densunbun@yahoo.com.tr