Sayfalar

19 Ocak 2007 Cuma

RIO DE JANEIRO -2

MARACENA


LAFA GEREK YOK
PARTI ZAMANI , COPACABANA SAHILINDE RITA LEE KONSERI
SANTA TERESA


TRAMVAYDA BEN , GULDUGUME BAKMAYIN , KORKUDAN OLDUM

ISTE YAGMUR ALTINDA RIO


SAGDAKI PAULI , BAYILDIM VELEDE


BIZIM HATUNLAR , ARJANTIN , BREZILYA,SILI VE BEN

Selamlar yeniden,
Gordugunuz gibi hala buradayim . Rio yagmurlari ve ruzgarlariyla beni atmaya calissa da inat ettim , gitmiyorum . Bugun ruzgarin hizi saatte 200 kilometreye kadar cikmis . Merkezde bile bu tehlikeli cunku kafaniza her an koca koca meyveler dusebilir . Biri beni birkac santimle iskaladi bugun .
Rio'da gezecek cok yer var , sehir cok buyuk ve guzel . Ama benim ilk gittigim yer Maracena futbol stadyumu oldu . Arda kardesimin benden burada tek istegi buydu . Sonunda ben de haci oldum , futbol otoriteleri korksun artik benden .
Sehrin cogunu gezdim ama hala tepelere gitmedim . Yarin hava duzelir diye dua eden binlerce turist var burada , ben de aralarindayim . Ama bir karar verdim , duzelmezse gitmeyecegim cunku cok cok pahali . Ihtiyar ve -hala-parasiz bir kadin oldugumda yaparim artik .
Ozlem , Murat , ikinizi de seviyorum . Tavsiyeleriniz ve desteginiz icin cok tesekkurler.
En sonunda amazonlara bir yol buldum . Ozlem hakli , Manaus kara yoluyla cok zor , imkansiz degil ama bu mevsimde biryerlerde haftalarca bile sikisip kalmak mumkun . Dun gece haritayi onume koymus dusunurken aklima baska bir yol geldi . Neden Manaus ?Kimden cikti bu fikir? Yani tabii ki benden ama gerek yok . Daha hos birsey yapacagim . Belem'den baslamak gibi . Boylece tam bir TransAmazonia olacak . Daha zor ama yaparim herhalde..Cumartesi icin biletimi aldim , saka gibi ama tam 54 saatlik otobus yolculugu . Salvador'a da gitmeyi istiyordum ama eger biran once daha ucuz bir yerlere ulasamazsam , kotu olacak . Burasi epey pahali.
Niyet su : belm'den tekneyle Manaus , oradan yine tekneyle Peru siniri , oradan da yine tekneyle Ekvator , Coca sehri . Artik oradan sonrasini ben de bilemiyorum.Bir yol bulurum herhalde .
Simdi bir rapor vereyim :
CALINANLAR
Butun makyaj malzemeleri ve beautiful parfum ( Iyi oldu , gerek yoktu zaten)
MP3 player (O da iyi oldu , zaten memleketten getirdigim butun sarkilar silinmisti)
Uyku tulumumun kilifi : Bunu ben de anlamadim...
ESKIYENLER-ki bu , burada kalacaklar demek...
Spor ayakkabilarim : Hirvatistan mali ayakkabilarim son birkac gunlerini yasiyor , tamamen parcalanmalarina ramak kaldi.
T-shirtler : En sevdigim ikisi ve sile bezi gomlegim amazon sonunda cope gidiyor.Evsizlerin bile giymeyecegi hale geldiler.
Terliklerim : Yarin yeni almam lazim , aynen, olduler .
SAGLIK DURUMU
Cok iyi , arada ishal , turist durumlari . Son 3 gundur alerji , sebep belirsiz , ilac aliyorum . Bunun disinda iki cok kotu dusus , San Pedro'da ufak siyriklar ve incinmis bir bilek-hala agriyor . Sebebi de karanlik ve benim mumyalardan korkmam.Ikincisi fena , Iguazu , yagmur sonrasi fotograf cekecegim diye disari cikmam ve basamaklarin kaygan olmasi . Beni en cok korkutan bu oldu cunku makinayi kollayacagim diye kolumun ustune dustum ve iki saniye icinde sisti . "Tamam" dedim , "Maceranin sonu.Kirdim en sonunda". Cok fena incinmis ama kirik olmadigini farkedince cok sevindim . Sonuc olarak Iguazu'da bir gece fazladan kaldim ve hala beni goren herkes kotu bir kaza gecirdigimi dusunuyor .
Iste bu kadar . Simdilik durum bu..........
Cok cok opuyorum.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Selam Arzu,

Eduardo ile konuştum yardımcı olmaya çalışacak. Kuzey doğu brezilyada belem salvador arasında bir süre geçirmenide ısrarla tavsiye ediyor.Eğer zor gelirse 200$ civarına uçak bileti alabileceğinide söyledi. Onunla irtibata geçersen tavsiyeleri işine yarıyacaktır. eduardobaer@hotmail.com
Murat

Adsız dedi ki...

Büyüksüüüüüüüüünnnnn.

Maracena yı gördün ya artık tamam dönebilirsin. Seni havaalanında bekliyorum. Eşyalar kalmış gitmiş kafana takma herşeyin yeri dolar ama senin ve bu günlerinin dolmaz. :))

Arda

OzlemPansiyon dedi ki...

ve yine sessizlik! hem de otostop mu ceksem, tekneye mi binsem, ormana nasil gitsem muhabbetlerinden sonra.

umarim iyisindir. habersiz birakma bizi.

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Blogunuzda on gündür hiç yeni haber yok. Merak ediyorum sizi. Sağlık haberlerinizi ve maceralarınızı bekliyoruz.