Sayfalar

2 Mart 2007 Cuma

TEMPLO DE LA LUNA

Selamlar,
Hala burada , Huanchaco'dayim . Onumuzdeki haftaya kadar da ayrilmaya hic niyetim yok . O kadar zaman Guney Amerika'yi turladiktan sonra burasi bir siginak gibi geldi . Ama burayi bizim sahil koyleriyle karistirmamak lazim . Hafta sonlari biraz hareket olsa da hafta ici cok sakin . Cok sakin yerine aslinda hava karardiktan sonra hemen hemen hicbirsey kalmiyor demek lazim . Sadece birkac lokanta , o kadar . Bir de sahile arabalarini cekip , muzik dinleyip , biralarini icen birkac Perulu . Peru'nun guneyiyle kuzeyi arasinda daglar kadar fark var . Guney cok fakir , insanlar daha bir icine kapanik . Oysa burasi tam tersi . Modern , disa donuk , eglenmeyi seven insanlar . Giyimler bile cok farkli . Guneyde mini etekli bir tek kiz bile goremezken , burada zahmet edip ustlerine bir parca kumas geciriyorlar . Hani bilmesem , Brezilya'da sanacagim kendimi .
Biz de genelde hostelin kamping tarafinda birseyler pisirip , muhabbet ediyoruz .
Aksam yemeginde su ana kadar balik ve karidesten baska birsey yemedim . O kadar ucuz , taze ve lezzetli ki . Ama sanirim daha basta bir hata yaptim , ilk balik ziyafetiyle . Takma adim "Chef" kaldi , baligi ya ben pisiriyorum , ya da nasil yapilacagini anlatiyorum . Tabii , memleket adina epey reklam oldu . Sadece Turk yemekleri icin gelmeyi dusunenler var . Basit bir bugulamanin ne kadar etkili olabilecegini gormek ilginc . Belki bizim Turizm Bakani da boyle birseyler yapmali..
Dedigim gibi , burasi pek sakin . Gunler de denizde geciyor . Sorf hikayelerimi hic sormayin . Epey birseyler ogrendim , ufaktan yorum bile yapabiliyorum . Becerecegim de , burada en az 10 yil kalmam lazim . Sorf ustunde ayaga kalkmayi bile beceriyorum ama keske birkac saniyeden fazla kalabilsem . Ciddi olarak Karadeniz'de sorf yapilirmi acaba diye merak etmeye basladim . Dalgalar yeterince buyuk , neden olmasin? Deneyen varsa bana haber versin lutfen...(Ciddiyim)

Gecen gun bu kadar deniz yeter , biraz da ciddi gezeyim deyip , Ay Tapinagi'na gittim . Buradan fazla uzak degil ve gordugum en etkileyici kazi alanlarindan biri . MS 1-8 yy'lara tarihleniyor . Bize gore cok eski sayilmaz belki ama burada camur tuglalardan insa edilmis bir sehirden bahsediyorum . Ustelik yuzyillardir yagmura , ruzgara ve de ruzgarin tasidigi kuma maruz kalmis bir yer . Butun bunlara ragmen nasil da iyi korundugunu gormek sasirtici . Tabii artik korunmasi icin ciddi miktarlar harcaniyor ve kazi hala devam ediyor . Bir de yakinda dunyanin en buyuk camur sehri diye anilan Chan Chan var , ona da pazar gunu , burasi kalabaliklastiginda gidecegim .
Bu arada bir de yavru kusum oldu . Yuvadan dusmus , ucamiyor . Ona hergun su , yiyecek veriyorum . Dun ilk defa elime almama bile izin verdi . Minnacik birsey . Ama ona tek bakan ben degilim . Yavru kustan bile daha minik bir baska kus da , kendi yavrusu olmamasina ragmen yavruyu besliyor . Ilk gunler cok zavalliydi ama artik pacayi kurtardigi her halinden belli .
Iste hayat boyle buralarda . Sorf yapmak isteyen varsa hemen atlayip gelsin , yil sonuna dogru El Niño geri donuyor . Su isininca kopekbaliklari akin edecekmis buraya .
Donus icin geri sayim basladi . Herkesi , herseyi cok ozledim . Ama bir taraftan da biraz cekiniyorum . Ben yokken neler oldugu hakkinda hicbir fikrim yok . Iyi ya da kotu ne surprizler bekliyor beni acaba?
Herkesi cok cok opuyorum .

3 yorum:

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Ahh!
Demek siz de dönüyorsunuz.
Peki, kim yüreğimizi hoplatırken bir taraftan, bir taraftan da gezginlik ruhumuzu gezdirecek?

Adsız dedi ki...

arzu selam
kuzeye dogru yoneldıgıne gore artık turunun sonuna yaklastın demektır. ıstersen bıraz daha kal. ıstanbulda hava soguk buradan venezuela ya mı gecıcen
erol savda

Adsız dedi ki...

Merak etme canım. Çeşme Alacatı da sörf yaparsın sen de. Oraya da bir daha seni almayacaklarını sanmıyorum. Ama artık özlettin kendini. Gezginlik; gezene güzelde, bekleyene zor.Öptüm Canım
Arda