Sayfalar

28 Kasım 2007 Çarşamba

YOLA ÇIKMAYA 1 GÜN KALA

Aslında tam olarak 25 saat sonra uçağım kalkıyor . Gidiş 29 Kasım, dönüş 4 Mart. Bu sefer gezmeyi 1 ay kısaltmak zorunda kaldık . Malum , uçak biletleri parayla , onu da kazanmak için çalışmak lazım .
Başta benim niyetim biraz da Orta Amerika'da dolanmaktı ama Ersoy aklıma Uzak Doğu gibi bir fikir soktu . Önceleri nazlandım ama sonradan benim de aklıma yattı . Hindistan-Nepal ve Kore'ye gitmiştim ama araları da görmeli deyip başladım araştırmaya . İşin doğrusu değişik , hoş yerler ama bana biraz heyecan lazım . Gideceğimiz yerleri okudukça Güney Amerika'ya göre ne kadar sakin olduklarını gördüm . Sıkılırmıyım diye hala da endişeliyim ama ne yapayım , kendi maceramı kendim yaratırım ben de .
Bu sefer birçok açıdan benim için farklı . İlk olarak yalnız gitmiyorum . Oysa ki yalnız gezmeye pek bir alışığım . İki kişi olmak konusunda hala çekincelerim var ama daha eğlenceli olacağını düşünüyorum . Zorlukları da mutlaka olacak ama hepsiyle başa çıkarız evelallah..
Bu sefer sigorta bile yaptırdık . Şimdiye kadar hiç seyahat sigortam olmamıştı , zaten ihtiyacım da olmamıştı . Umarım şimdi yaptırdık diye başımıza birşey gelmez . Ne kadar işe yarar bilemiyorum , zaten parayı verince yaptırmak da 2 dakika . Bankaya falan bile gitmeye gerek yok , tam bana göre , tembel işi .
Bir de bu sefer uçak biletinde en ucuza kaçmadık . En en ucuz bilet Türkmenistan Havayolları'nda . Ama Qatar Havayolları da fena değil . Üstelik uçuşları ayarlayınca stopover alıp , bir gece Doha'da kalmak mümkün . Transfer , otel vs.. havayolları karşılıyor . Bakalım dedik , orası nasılmış...Hoş , çok sıkıcı olduğu hakkında duyumlar aldım . Olsun , bir de arada petrol zengini Arap ülkesi görmüş oluruz . Benim tek endişem kaldığımız otelde bira olmaması . Orada bir bira içmeyi becermem lazım , tabi tutuklanmadan . Bakalım..
Bu arada bilet Bangkok-İstanbul gidiş dönüş 546 euroya geldi .
Bugün itibarıyla eşya toplama operasyonu tamamlandı gibi . Tek sırt çantası gidiyoruz çünkü ben ikinciyi oradan almak niyetindeyim . Çanta hala aynı çanta . Nerelere gitti diye düşünüyorum da bazen , çok sağlam çıktı . Sağolsun dayıcım , zamanında buralarda adamakıllı çanta yokken Amerika'lardan getirmişti . Dünyayı gezdi , kamplara , dağlara gitti , hala sağlam.Artık aramızda ciddi duygusal bir bağ oluştu . Canım çantam benim..
Bu sefer bir başka değişiklik de sevgili balığımın benimle gelmiyor olması . Fotoğrafını yayınlayacağım , kendisine pek bir bağlıyımdır . Ama bu kadar gezmek ona yeter , zaten sırt çantasında canı sıkılıyor . Evi beklesin bu kış dedim .
Hadi bakalım , açıldım anlaşılan . Artık bol bol yazarım herkese .
Öptüüüüümmmmmm.........
NOT: Baksanıza , herşeyi yazıp , nereye gittiğimizi yazmayı unutmuşum . Başlangıç Bangkok , oradan Vietnam , Kamboçya , Laos falan , hani yol nereye giderse...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

yolunuz acik olsun arzu'cum.
okuru unutma, yazilarini heyecanla bekliyor olacagiz.

ozgurkaradag dedi ki...

=) beremi marta kadar bekleyeceim yani, yine bu kışı kçırdım, bu sefer de vietnam'dan su hasır vietnam savaşı filmlerinde gördüklerimden mi istesem acaba =)