Sayfalar

15 Kasım 2010 Pazartesi

İSTANBUL'DAN DOHA'YA

Ağrılar içinde geçen bir gece geçirdim dün..Eşya hazır, tam yatayım derken acıktım. Sonra uyuyayım derken bu sefer de boyun- omuz ağrım tuttu fena halde..Ama bu sefer öyle böyle değil, canımın acısından gözümden yaş geldi resmen..Haydi ilaç iç, bekle derken bayılmışım..Tam uyumuşken de bu sefer alarm çaldı, yapacak bir şey yoktu, kalkıp hazırlandım..
Sağolsun beni havaalanına Ersoy götürdü de , ben de arada bir çayımı, sigaramı içebildim..
Havaalanı korktuğum gibi kalabalık değilmiş derken yanıldığımı pasaport kuyruğuna gelince farkettim. Ama bence sorun kalabalıktan çok bütün pasaport gişelerinin çalışmamasıydı. Hadi biz neyse de, arada bir sürü bebekli ya da yaşlı insan resmen işkence çekti..
Uçakta yanımda Ayşe vardı şansıma. Rehber bir arkadaşımın eşi ve kendi de Tayland'a grup götürüyordu. Onunla muhabbet, bir de yaptığı masaj ilaç gibi geldi yolda..
Sanırım bu günün en zor tarafı havaalanlarında kuyruk beklemekti..İstanbul'dan sonra bir de aynı çileyi Doha'da çektik..
İki yıl aradan sonra yine Doha'dayım. Qatar havayolları bize yine bir stopover vermiş ama bu arada da havaalanında yeni bir otel yapmışlar: Onyx Rotana Hotel..Şık bir otel, akşam yemeği, atıştırmalık, kahvaltı ve alkolsüz içecekler dahil. Üstelik yemekler korktuğum gibi acı da çıkmadı..Normal, çok çok iyi olmasa da aç bırakmayacak, ortalama baharatlı yemekler hazırlamışlar. Bu arada bayram yüzünden otelde alkollü içki satışı yasak ama oda servisi hala çalışıyor:))
Doha şehir merkezine inmedim..Aslında ineyim, hatta bir araba ayarlayıp grubumu da götüreyim istiyordum ama ben daha yemek yiyemeden kimi odasına çıktı, kimi de şehre kendi indi. Haklı insanlar, onlar da yorgun. O yorgunluğun üstüne bir de organizasyon beklemek çok zor..
Odama geldim, duşumu aldım, bir de bira getirttim..Şimdi dev gibi yatağımda güzel bir uyku çekmek niyetindeyim..Ama sadece birkaç saat. Sabah uyandırma 04:00..Kalkış, kahvaltı, alana gidiş ve bizi tam onbir saat kırkbeş dakikalık bir uçuş bekliyor..
Cape Town'da görüşmek üzere..

1 yorum:

Aras Ortaç dedi ki...

Yarın dönüyorsun abla, umarım görüşebiliriz.