Sayfalar

20 Kasım 2006 Pazartesi

CUZCO

Dun ogleden sonra Cuzco'ya geldim . Daha sehri uzaktan gorur gormez sevdim . Disindaki koylerden baslayarak , sehrin dis mahalleleri de dahil , evler koyu kirmizi toprak briketlerden yapilmis-sanirim tezek de bir noktada dahil oluyor isin icine...Daha sonra normal binalr ve eski sehir merkezi de cogunlukla tas . Lima'dan sonra cok sevimli . Bir taksiye binip , onceden kalmayi dusundugum hostele gittim , fiyatlari abartmislar . Tabii taksici amca beni baska yere goturmek icin demedigini birakmadi . Fiyati begenmeyip disari ciktigimda oradaydi . Yolun sonundaki hosteli gosterdi , 40 soles dedi . Yok amca sagol dedim ama gecerken yine de suraya bir bakayim dedim . Giris gosterisli , 2 tane de yildiz var . Ama fiyat harika , 2 kisilik odada tek basima 15 soles . Amca beni nasil kaziklayacakmis ama?
Sonucta dun aksamustu ve bugun sehri gezdim , bayildim . Dun aksam ilk Pisco sour'umu ve koka yapragini denedim . Pisco sour guzel ama kokayi begenmedim . Bakalim koka cayi nasil?
Babacigim , sakin endiselenme , uyusturucuya falan baslamiyorum . Yerliler bunu ozellikle soricho'ya yani yukseklik hastaligina karsi kullaniyorlar .
Yukseklik hastaligi demisken , benim hic sorunum yok . Sadece cok yokus tirmanirken azicik zorluyor . Eh,burasi 3500 metre falan . Hem daha onceden alisik olmam , hem de otobusle gelmem ise yaradi . Lima'daki oda arkadaslarimdan Alman bir kiz lafimi dinlemedi . Hayatinda hic daga cikmamis ve buraya ucakla geldi , iki gundur yatiyor .
Neden fotograf yok? Cunku kartin adaptorunu dusurdum , ama en kisa zamanda birseyler yapacagim . Bir de sac fircam yok . Tranquila . Olur o kadar.
Yemeklerle aram iyi degil , zaten benim icin daha iyi . Gecen ay icine girmeyi basardigim pantolon bol geliyor . Harika! Zaten adamlarin en sevgili yemeklerinden biri Cuy , yani bizim laboratuar faresi , onu da yemeye hic niyetim yok .
Sabah 6 treniyle Macchu Picchu'ya gidiyorum , artik oradan yazarim.
Herkese sevgiler

4 yorum:

Erol dedi ki...

Aferim sana, simdilik iyi gidiyorsun.... Kendine iyi bak.optum

Aras Ortaç dedi ki...

Hmmm... Uzun kara yolculukları . Yüksek rakım . Ağır çanta ... Kilo vermene sevindim abla , ama sakın çantadan hafif hale gelme :D

Resimler için çok acele etme .

Öpüyorum !!!!

Annemle babamda öpüyorlar tabii :D

Dikkatli ol .

Adsız dedi ki...

machu pıcchu turunu yapıp asagıdakı bılet gıselerıne ınınce macchu pıcchu dıplomanı almayı unutma. Oradan da aguas calıntes e mınıbusle ınerken delı gıbı gelecek olan kızılderılı seslerı senı korkutmasın. Bunlar tepeden asagıya dek mınıbusu bahsıs ıcın takıp eden yerli cocukların bagırmaları. Ayrıca peru da bol mısırla yapılan bırbır cesıt corbanın tadını cıkar. zıra baskaa pek bırsey yok.....erol savda

Adsız dedi ki...

areguıpa ya gıtmemezlık yapma.. jesuıt college ıcındekı satıs magazalarından senı sıcak tutacak alpaca kazaklar bakabılırsın. aequharıka bır sehır. buradanda colca kanyon a gec.ve sabahın erken saatlerınde cruz del condor.. colca canyon yolunda cok guzel koyler var. hergun bır festıval. dogal ortamda yasayan alpaca,lama,vıcuna vs var.