Sayfalar

17 Ocak 2007 Çarşamba

RIO DE JANEIRO

Artik cok soyleyecek laf kalmadi , burada epey kizdim . Bir yandan da kafamda Manaus'a gitmek var ama nasil yapacagim hakkinda en ufak fikrim bile yok . Ucakla 350 dolar kadar ama otobusle yapan hickimseyi bulamadim , benim param ucaga yetmiyor , olmadi otostop yaparim diyorum . Yaklasik 5 gunluk yol. Hani belki birileri bana akil verir belki . Hic o kadarini denemedim ama otostop konusunda epey tecrubem var. Burada da farkli olacagini sanmiyorum.
Ozlem sakin kizma, azicik korkmus durumdayim . Galiba sonunda gercekten birseyleri satmak zorunda kalacagim . Ama kendim arandim.Huyum iste , once panik yapip , sonra halediyorum.
Oysa hani Arzu herseyi halleder ya...
Iyi tarafi da var , eve donunce -2 ay daha var-umarim yatagim orada olur.
Cuneyt,mail adresini bulamiyorum.Bende....
Rio nasil?
Guzel...
Ya millet bana akil verin, ne yapayim bundan sonra?

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Arzu merhaba ben Murat- Varuna Cafe,

Rio da bizim bi arkadaşımız var ve iyi bir backpacker dır. Adresi eduardobaer@hotmail.com msnine ekleyip brezilya ile ilgili herşeyi sorabilirsin yardımcı olur.
Bi aksilik olur ulaşamazsan sahilden salvador üzerinden Belem e kadar çık yolda hiç bir sorun yok. Belem dende nehirden giden gemilere bineceksin. Çok eğlenceli bir güzergah.

Kalbimiz seninle
iyi yolculuklar

OzlemPansiyon dedi ki...

otostopu aklindan bile gecirme!!!

brezilya tum gezdigim ulkeler icinde en guvensiz hissettigim yerdi. bir suru guzel insanla da tanistim (ozellikle kucuk yerlerde) ama ben olsam bu riske kesinlikle girmezdim. ekstra sey yapmana gerek kalmadan oradan cikana kadar basina bir suru olay gelecek. olasilik arttirmaya hic gerek yok.

bu arada manaus'a karayolu ulasimi olduguna emin misin? yoktu diye hatirliyorum. ben manaus'a karayolu ile kuzeyden, venezuela'dan vardim. guney orman, orman ve ormandi sanki!

varsa bile ucak bileti gibi otobus bileti de cok pahali brezilya'da. 12 saatlik yola 45$ verdigimi unutmus degilim. cok ciddi bir parayi otobuse binsen de masada birakacagin kesin.

murat'in onerisi olan belem'e cikmak ise toplamda ucaga binmekten daha ucuz olmayacak. oraya ulasmak icin otobuste gecirecegin 3 gunun ustune bir de 3 gun daha tekne yolculugu icin koy. muhabbet acisinda keyifli (yuzlerce yolcu, el ele hamaklarda yatiyor) ama 3 gun camur rengi suyun ustunde giderken dogadan bir mutluluk bekleme.

gece ucuslari daha uygun fiyatli, ama 3-4 gun icinde ararsan onlarda yer bulamazsin. onlari denk getirmeye calis. yine de sadece 50-60 dolar oynar bence.

amazon'a gitmeyi cok istedigini biliyorum. ama manaus'tan alacagin 3 gunluk bir amazon turu inan bana buyuk kayip sayilmaz (bu arada, fiyatini cok hatirlamiyorum ama bulabilecegin en uygun tur 180-200$'dan az olmaz). amazon'u layigiyla yasamak icin uzun sure takilmak, iclere dalmak gerek. yoksa benim gibi bir havasini alir donersin.

bence salvador pragraminda yoksa rotayi oraya cevir. 90$'a ucarsin, karayoluyla da 1 gunluk uzaklikta. kesinlikle enteresan deneyimler yasatacak bir yer. tum brezilya'nin en ilgiye layik bolgesi.

yok illa amazon'da amazon diyorsan... manaus tek secenek degil biliyorsun. kitanin yarisi amazon. yan ulkelere tekrar gecmeyi dene. manaus'tan daha kolay olabilir. bundan sonraki rotana ve donus biletine bagli tabii.

aklima da baska bisey gelmedi simdi.

bizi de gelismeler konusunda bilgilendir. merakta birakma. bol sans!