Sayfalar

14 Mart 2007 Çarşamba

YINE LIMA...

Sabahin korunde Lima'ya geldim . Anlasilan Avrupa'da her yol nasil Roma'ya cikiyorsa , burada da Lima'ya cikiyor .
Huanchaco'dan ayrilmak sandigimdan da zor oldu . Gidecegimi duyan herkes gitme diye tutturdu , sonra da bana bir bira ismarlamaya kalkti . Hepsini kabul etseydim herhalde gercekten de oradan ayrilamazdim . En sonunda bizim sorfcu ekibi toplu halde beni ugurlamaya geldi . Otobus terminalinde epey bir senlik yasadik . Hatta Antonio'yu biraksalar buraya kadar ,hatta memlekete kadar benimle gelmeye niyetliydi . Kalmasi icin zor ikna ettik . En sonunda Turkiye'de sorf yapamayacagini soyledim de , vazgecti .
Dah once de yazdigim gibi Lima-Huanchaco yolu epey duzgun . Eh , ne de olsa Pan Amerikan Karayolu . Ama hic gozunuzde buyutmeyin , gidis-donus toplam sadece iki serit . Ama buralarda bu bile birsey . Yine de epey tehlikeli bir yol . Yol kenarindaki ufak haclari gormek bile yetiyor ne kadar tehlikeli oldugunu anlamak icin . Gecen gun Chicama'ya gittigimizde bir 60-70 km kadar arabayi ben kullandim da , araba kullanmayi o kadar seven ben bile gerildim .Ustelik yol boyunca birkac kere de para odemek gerekiyor . Tabii bir de polisler...En ufak bir seyde tabii ki ceza yazmiyorlar , ufak bir nakit hediyeyle is bitiyor . O yuzden herkes cok dikkatli gidiyor .
Bugun buralardayim . Bilet konfirmasyonu , artik 30 kiloya yaklasmis cantami tikistirmak gibi islerim var . Biraz zaman kalirsa dolasmak istiyorum ama fazla da uzaklasamam , sifiri tuketmis durumdayim . Umuyorum ki bakkalim beni unutmamistir da veresiye vermeye devam eder . Yoksa durumlar fena .
Olsun , burada yasadiklarim , gorduklerim uc ay bile ac kalmaya deger . .Belki de bir sene...
Neyse , gecmeyen Amazon sivrisinek isiriklarim disinda hersey yolunda . Izi kalacakmis . Savas yaralarimi gururla tasirim bende .
Aslinda yazacak cok sey var ama sanirim memlekete donmeyi bekleyecegim . Fotograflar icin de..
Cok cok opuyorum........
Dayicim , senden haber almak cok iyi geldi!

7 yorum:

New York Muhtari dedi ki...

Ozlem'den sonra senin melekete donusunde sanirim muhtesem olacak.

Umarim resimlerini bir an once yukleyebilirsin.

Allah yolunu acik etsin..

Adsız dedi ki...

Ya Arzu ya. Sanki senin donusunle yollari iyice ardimda birakacagim. Yuz yuze muhabbet edecegimize seviniyorum ama yine de icim buruluyor iste.

Sivrisinek isiriklari cok fena ya. Benim bacagim hala kasiniyor vallahi. Icine bi seyler yuva mi kurdu nedir?

Adsız dedi ki...

Borneo Adasi'ndan Selamlar Arzu,

Gezini zevkle takip ettik.. Turkiye'de zamanin olursa Varuna Cafe'ye Eskisehir'ede bekleriz.Yeni gezilerini dort gozle bekliyecegiz.

Murat ve Yekta

Unknown dedi ki...

Bize keyif verdin. Senin sayende, biz de oralardaydık.Sağlıkla dön!

Adsız dedi ki...

Yaptın be ablaların ablası. Helal olsun sana.
Arda

enne dedi ki...

Çok güzel bir gezi oldu benim için de. Seninle dolaştım bir sürü yeri. Hoşgeldin.

Adsız dedi ki...

selam. ne zaman dönüyon kız? latin olup çıkacan. memleket toprağına gel. bak Murat Toprak bile döndü. benim eski messenger hacklendi. bana bu adresten messengerına ekle mehmetbulentaslan@hotmail.com