Sayfalar

13 Şubat 2008 Çarşamba

BORNEO-SEMPORNA-SIPADAN

Geldik en sonunda Borneo'ya da. Sagolsun Air Asia, gidis-donus billetimiz iki kisi 360 TL. tuttu. Neredeyse uc saatlik ucus KL'dan. Tawau'dan da taksiyle bir saat, 95 ringit. Yolu fazla hatirlamiyorum, daha ucak havalanmadan uyudum, gozumu Tawau'da actim, taksi bulduk ve ben Semporna'ya kadar yine uyudum. Arada tek gordugum palmiye yagi plantasyonlari oldu.
Burada ilk once Scuba Junkies'e gittik, yer yok. Ustelik Sipadan dalislarinda ayin 20'sine kadar yer yok. Sipadan'a gunde sadece 100 kisi aliniyor, o da izinle. Her dalis sirketinin bir kotasi var, onu gecemiyor. O yuzden ozellikle yuksek sezonda gelmek isteyenler bence en az bir ay onceden rezervasyon yaptirmali.
Burada Dragon Inn'de yer bulduk. Suyun ustune yapilmis, ahsap, uzun evlerden olusan bir otel. Yatakhanede kisi basi fiyat 15 ringit. Ama biz yine ayri oda alinca 66'ya cikti. Kahvalti dahil ama ben denemedim bile. Ya bir dilim yagli,recelli ekmek ve cay ya da kahve, ya da kizarmis muz ve cay ya da kahve. Ersoy gitti ama pisman oldu.
Burada dalis icin birkac yer var, hepsi hakkinda iyi ve kotu seyler yazilmis. Malzeme, konaklama, vs..hakkinda. Ben Sipadan Divers dusunuyordum ama aksam Bruce orada bir gun once hemen herkese kotu hava verildigini soyleyince caydim. Su altinda mazot solumak hic hos olmaz.Yarin icin mucizevi bir sekilde Uncle Chang'da yer bulduk, aldik hemen. Iki gece de Malau'da yine deniz ustu platformlarinda kalalim diyoruz. Bakalim...Hava cok kotu, dun fena halde yagmur vardi, bugun aksam da ruzgar basladi. Hani dalinca tamam da, deniz ustu pek hos olmuyor.Sansimiza artik.
Semporna ufacik bir kasaba. Ilginc olan tek tarafi dalgiclar disinda kimse gelmedigi icin hala "normal" olmasi. Camisi, kocaman bir pazar yeri var. Baliklar sudan ucuz, kilosu 3-6 ringit, yani 1-2 lira. Ah, bir de pisirecek yer olsa..
Iste boyle, yarin sabah Malau'ya ve Sipadan'a gidiyoruz. Ben dalacagim, Ersoy snorkel takilacak. Zaten gelenlerin yarisindan azi dalgic, ilginc bir sekide...
Hava pek fena, hani memleketteki gibi kar yagmasa da.........
Bu arada unuttum
GONG XI FA CAI
FARE YILINIZ KUTLU OLSUN!

Hiç yorum yok: